XI. Csabagyöngye Nemzetközi Pálinka- és Párlatverseny
Szervező: Csabagyöngye Kulturális Központ Békéscsaba, és a vele együttműködő szakmai társszervezete a Csabai Pálinka Klub
I. A pálinka- és Párlatverseny célja:
- a pálinka, mint Hungarikum népszerűsítése határon innen és határon túl,
- a versenyen résztvevő pálinkák/párlatok megmérettetése,
- a pálinka kulturált minőségi fogyasztásának népszerűsítése,
- a minőség javítása a bírálati lapokon szereplő szakmai érvek alapján
- a kereskedelmi forgalomban kapható termékek marketingje, népszerűsítése,
- a pálinkával kapcsolatos fogyasztói szemlélet pozitív befolyásolása,
- a minőségi pálinkát főzető és magánfőző polgárok, illetve a kereskedelmi főzdék munkájának elismerése.
Pálinka, és párlatverseny zsűri elnöke: Fabulya Attila okleveles pálinkabíráló, DipWSET nemzetközi párlatszakértő, Csabai Pálinka Klub szakmai vezető
Zsűri tagjai: Pálinkamester, és élelmiszeripari szakmérnökök, nemzetközi gyakorlattal rendelkező pálinkabírálók.
II. A verseny meghirdetésének köre
Határon innen és a határon túli magánfőzők, bérfőzetők és a kereskedelmi főzdék
III. A verseny lebonyolítása
Jelen szabályzatban rögzítettek szerint történik.
IV. Nevezési határidő
2024.10.23. (szerda) - 2024.11.18 (hétfő) 21.00 óra
Az érzékszervi zsűrizés időpontja: 2024. november 22-23. péntek-szombat
V. Nevezési díj
Kereskedelmi főzdék: 4.000,- Ft/minta