XI. Csabagyöngye Nemzetközi Pálinka- és Párlatverseny

Szervező: Csabagyöngye Kulturális Központ Békéscsaba, és a vele együttműködő szakmai társszervezete a Csabai Pálinka Klub

I. A pálinka- és Párlatverseny célja:

  1. a pálinka, mint Hungarikum népszerűsítése határon innen és határon túl, 
  2. a versenyen résztvevő pálinkák/párlatok megmérettetése, 
  3. a pálinka kulturált minőségi fogyasztásának népszerűsítése, 
  4. a minőség javítása a bírálati lapokon szereplő szakmai érvek alapján
  5. a kereskedelmi forgalomban kapható termékek marketingje, népszerűsítése, 
  6. a pálinkával kapcsolatos fogyasztói szemlélet pozitív befolyásolása, 
  7. a minőségi pálinkát főzető és magánfőző polgárok, illetve a kereskedelmi főzdék munkájának elismerése.

Pálinka, és párlatverseny zsűri elnöke: Fabulya Attila okleveles pálinkabíráló, DipWSET nemzetközi párlatszakértő, Csabai Pálinka Klub szakmai vezető

Zsűri tagjai: Pálinkamester, és élelmiszeripari szakmérnökök, nemzetközi gyakorlattal rendelkező pálinkabírálók.

II. A verseny meghirdetésének köre

Határon innen és a határon túli magánfőzők, bérfőzetők és a kereskedelmi főzdék

III. A verseny lebonyolítása

Jelen szabályzatban rögzítettek szerint történik.

IV. Nevezési határidő

2024.10.23. (szerda) - 2024.11.18 (hétfő) 21.00 óra

Az érzékszervi zsűrizés időpontja: 2024. november 22-23. péntek-szombat

V. Nevezési díj

Kereskedelmi főzdék: 4.000,- Ft/minta