Séf a farmról-zöldségeket beszélünk és önteteket, salátákat készítünk!
A Kalóz látványkonyhájában ezúttal volt séfünk, Kisuti Dávid és kollégája, Lévai Tamás kertész, immár mindketten a Zöld Bagoly Farm képviseletében.
Amit közösen készítünk;
-kora tavaszi saláta a kertből és az erdőről, medvehagymás almaecetes vinaigrette-tel.
-Kimchit is kóstolhattok.
És miről lesz szó, amíg közösen szorgoskodunk?
-Beszélgetés a zöldségekről és salátákról, valamint Lévai Tamás előadása az intenzív “non-till” technologiáról a kertészetben.
-Praktikák és történetek a tartósítási módszerekről, hasznos tanácsok a fermentációról és az ecetekről, valamint ezek sokrétű felhasználásáról.
-Élet az erdőben, gombàk közt! Lévai Tamàs gomba szakellenőr mesél a szezonális erdei-mezei gombákról, közösen a séffel.
-Kötetlen beszélgetés a kertésszel és a séffel a göröngyös útról, míg a termék a földből az asztalra kerül.
A végén természetesen kóstolunk, amit a séf és a kertész hozott, és amit együtt készítettünk.
A program ára; 4.900 Ft/fő.
A program ára tartalmazza;
-kóstolókat,
-az elkészült salátákat,
-az előadásokat,
-beszélgetéseket,
-házi szörpöt vagy vizet.
További információk;
kalozbisztro@gmail.com
facebook.com/kalozbisztro
A programra max. 20 főt várunk.