Tóth Ági a Nar Gourmet márka alapítója, a török gasztronómia és kultúra szerelmese. Budapesten teltházas lakáséttermi vacsoraesteket tart, török workshopjaira szinte lehetetlen bejutni, és nemrég ért haza több, mint egy éves isztambuli kiküldetéséről. Míg a török városban a magyar gasztronómiát népszerűsítette a törökök körében, többek között Petőfi Sándor és Szabó Magda tematikájú vacsoraesteken, , itthon a török kultúra és gasztronómia szószólója.

Ami a tapas a spanyoloknál, az a meze a közel-keleti régióban. Előételek, vagy kisebb fogások gyűjtőneve, amit fogyaszthatunk két főétkezés között, de akár főételt helyettesítve is. Legjobban akkor esik, ha a többféle mártogatós, kence, friss saláta, töltött vagy éppen feltekert zöldség egymás mellett sorakozik az asztalon és amelyeket egymással megosztva, közös tányérokból fogyaszthatunk el szeretteinkkel.

 

A mintegy 3 órás workshop keretein belül az alábbi mezéket készítjük:

ıspanaklı börek - spenótos, fetás börek

yoğurtlu havuç - karamellizált répa fokhagymás joghurttal és pirított dióval

zeytinyağlı taze fasulye - olívaolajban párolt lapos zöldbab

çerkez tavuğu - diós tépett csirkesaláta

biber dolması - olívaolajos töltött paprika

lahmacun - darált húsos, zöldséges török pizza

 

(Kötényt és csúszásmentes váltócipőt hozzatok, minden mást mi biztosítunk!)