Gasztronómiai utazás Krúdy Gyula írói világában a Zenit Balaton Étteremben

 Krúdy Gyula írásai nemcsak történetek – ízek, illatok és hangulatok is. A lassú élet, a terített asztal, a jó bor, a beszélgetés és az emlékezés örömei. Ezen az estén egy különleges, több fogásból álló menüsorral idézzük meg Szinbád álmodozó, nosztalgikus világát: Balaton, melegség és mély, gazdag ízek.


 Menü:

  •  Velő, házi friss kenyér
  •  Marhahúsleves cérnametélttel, vargányás fácángombóccal
  •  Fácánmell narancsos sütőtökkrémmel és „gesztenyés” képviselőfánkkal
  •  Párolt marhalábszár „fiatal hagymával” és túrós csuszával
  •  „Krúdy szelet” puncsfagylalttal


 Az est hangulata lassú, ráérős és beszélgetésre hívó – pont úgy, ahogyan Krúdy is szerette volna.

 Az estet még különlegesebbé teszi Besenczi Árpád Jászai Mari-díjas színművész közreműködése, aki Krúdy Gyula gasztronómiai motívumokban gazdag írásaiból olvas fel részleteket.

A fogások között felcsendülő novellarészletek tovább mélyítik az élményt, és megidézik azt a különös, nosztalgikus világot, ahol az ízek és a történetek egyetlen finom egésszé olvadnak össze.


 Dátum: 2026.03.14. szombat

Helyszín: Zenit Balaton Étterem – Vonyarcvashegy

A bor és sör soros 5 fogásos vacsora ára: 27.900,- Ft / fő

Érdeklődés:

+36 83 900 101 │ info@zenitbalaton.hu