A kínai ételnek, és a kínai étel a kínaiak életében betöltött szerepének legnagyobb nyugati szakértője a brit Fuchsia Dunlop, aki évtizedek óta főzi és kutatja Kínát, számtalan cikk és több könyv után A kínai konyha kultúrtörténete című kötetében összegezett mindent, amit tud a világ egyik legváltozatosabb országáról és gasztronómiai kultúrájáról. A könyv végre magyarul is megjelent a 444 gondozásában. 

Könyvbemutatónkon Vida Kata pszichológus, gasztroblogger (Babramegy blog) beszélget Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, a kínai konyha fanatikus rajongójával, és Keve Mártonnal, a TODO kreatív séfével, a kínai ételek egyik legnagyobb hazai szakértőjével.

Szó lesz arról többek közt, hogy miért volt a kis kínai kifőzdéknek sokáig ugyanolyan és nem túl izgalmas kínálata, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal az elmúlt évtizedekben, és mik a legizgalmasabb helyek most. Elmerülünk a kínai konyha sajátosságaiban, hogy ki miért szeretett bele és kivesézzük, hogy van-e egyáltalán olyan, hogy „kínai konyha”. Beszélünk a legfontosabb hozzávalókról (melyik a jó rizs, világos vagy sötét legyen a szójaszósz, lágy vagy kemény legyen-e a tofu és kell-e otthonra szecsuáni chilis babpaszta), hogy mit kell vásárolni egy alap recepthez és főleg hol érdemes ezeket beszerezni.

A könyv megvásárolható a 444 webshopjában és a helyszínen kedvezményes áron. 

  • Időpont: 2025.12.03. (szerda) 19:00 - 20:30 
  • Helyszín: Vörös Neon (1074 Budapest, Dob utca 1.) 

A rendezvény ingyenes, de ha szeretnéd bebiztosítani a helyed, érdemes regisztrálni!

A rendezvényről kép- és hangfelvételt készítünk, a műsorváltozás jogát fenntartjuk.