CSABAGYÖNGYE ÍNYENC ESTÉK!.

„A kulináris kultúra kulisszatitka”

1.   rész Csokoládék és Hungarikumok tökéletes harmóniában - 2025.05.09. 18.00 óra

A CSABAGYÖNGYE ÍNYENC ESTÉK egy olyan programsorozat, ahol kísérletet teszünk arra, hogy megismerjük a világ és a Kárpát-Medence különleges gasztrokulturális értékeit, az egyedülálló alapanyagokat, ételeket, italokat, fűszereket.nem utolsó sorban azok elkészítési módjait, esetlegesen feltárjuk a sokak által nem ismert titkaikat. Neves szakemberek közreműködésével, ismeretterjesztő előadásokkal, és rengeteg kóstolóval keressük a négy alapíz mellett az ötödiket, a „tökéletest”!

 

CSOKOLÁDÉ

Az azték kultúrától napjainkig az emberiség legfinomabb csemegéje, a legcsábítóbb édesség ami szinte mindenkit rabul ejt.

Ismerjük meg a csokoládé történetét, a gyártásának lépéseit, hogy hogyan lesz egy trópusi fa gyümölcséből egy igazi afrodiziákum. Kóstolunk kakaómasszát, kakaóport, és illatolunk kakaóvajat is. A lényeg pedig, hogy sok sok csokoládét kóstolunk a világ több részéről, hiszen lesznek 60-70-72%-os étcsokoládék, tej és fehércsokoládék, vegán csokoládék, fehér és tejkaramell.

Sőt különleges meglepetések is, annyit elárulhatunk, hogy díjnyertes bonbonok érkeznek!

Vendégelőadónk Veszely Attila Csokoládémester (chocolatier), mestercukrász, oktató, aki mindent tud, és mindent el is mesél a csokoládékról.

 

HUNGARIKUMOK

A magyar Hungarikum sorában több olyan ital is szerepel, ami különleges és egyedi harmóniába kerülhet a csokoládékkal. Fabulya Attila sommelier, DipWSET pálinka és párlatszakértő vállalkozik arra, hogy a legnemesebb, többszörösen nagydíjas nedükkel kóstoljuk össze a csokoládékat. Egy testes vörösbor, a piros bogyós gyümölcsök mellett felfedezhető csokoládés karaktereiről is híres Egri Bikavér Hangács 2021. a St. Andrea pincészettől, egy töppedt, aszúsodott mazsolás szőlőszemekből készült 6 puttonyos Tokaji Aszú 2019., a hercegkúti Tokaji Herceg Pincészettől, valamint nem hiányozhatnak a legszebb magyar gyümölcspálinkák sem a Hungarikumok sorából.

Ismerjük meg a több száz éves történelmüket, betekintést nyerhetünk, hogy milyen eljárással, hogyan készülnek és hogyan érdemes fogyasztani őket, természetesen nem csak csokoládékhoz!

 

 

Csabagyöngye Ínyenc Esték ára: 9.900,-Ft/fő

A rendezvényen korlátozott létszámban tudunk vendégeket fogadni!!!

A helyszínen lesz lehetőség a csokoládék vásárlására is!