Hogy mégis mi? – Kabar, zéta és kövérszőlő a fedélzeten

A kóstolót Szabó Edit borszakíró, a borsmenta.hu főszerkesztője tartja.

A Tokaji-hegyaljai borvidék hat engedélyezett szőlőfajtájából háromról folyamatosan hallunk: a furmint, a hárslevelű és a sárgamuskotály mindenki számára ismerős. De mi van a másik hárommal? Mi fán terem a kabar, a zéta és a kövérszőlő, hogy kerültek a borvidékre és milyen bort adnak? Kóstolónkon ennek járunk utána.


Íme a borsor:

1. Dereszla Pincészet: Kabar 2022 (száraz)

2. Péter Pince: Kövérszőlő 2022 (száraz)

3. Füleky: Tokaji Kabar Vinnai 2022 (száraz)

4. Péter Pincészet: Zéta Késői Szüret 2023 (édes)


Részvételi díj: 5.900 Ft/fő

Helyszín: Bodrogkisfalud, Kossuth u. 2. - Kalóz Kikötő & Yacht Club

Időpont: 2025.07.04. (péntek) 15:00 - 16:00