Hogy mégis mi? – Kabar, zéta és kövérszőlő a fedélzeten
A kóstolót Szabó Edit borszakíró, a borsmenta.hu főszerkesztője tartja.
A Tokaji-hegyaljai borvidék hat engedélyezett szőlőfajtájából háromról folyamatosan hallunk: a furmint, a hárslevelű és a sárgamuskotály mindenki számára ismerős. De mi van a másik hárommal? Mi fán terem a kabar, a zéta és a kövérszőlő, hogy kerültek a borvidékre és milyen bort adnak? Kóstolónkon ennek járunk utána.
Íme a borsor:
1. Dereszla Pincészet: Kabar 2022 (száraz)
2. Péter Pince: Kövérszőlő 2022 (száraz)
3. Füleky: Tokaji Kabar Vinnai 2022 (száraz)
4. Péter Pincészet: Zéta Késői Szüret 2023 (édes)
Részvételi díj: 5.900 Ft/fő
Helyszín: Bodrogkisfalud, Kossuth u. 2. - Kalóz Kikötő & Yacht Club
Időpont: 2025.07.04. (péntek) 15:00 - 16:00