Korai Karácsony vegetáriánus opcióval 

Oliver Rowe

Modern angol szezonális konyha

2016. november 19-20., 19:00
Apacuka Étterem (1065 Budapest, Nagymező u. 54.)

Oliver Rowe Toszkánában sajátította el a főzés tudományát. A díjnyertes Moro étteremben megalapozta tudását, majd főszakács lett a Hammersmith-i Maquis étteremben. Egy rövid párizsi kitérő után megnyitotta a Konstam és a Konstam at The Prince Albert éttermeket, mindkettő a King’s Cross-nál található.

A BBC2 “The Urban Chef” sorozatában szerepelt, melyben helyi termelőket keresett fel, hogy magas minőségű, szezonális alapanyagot találjon az étterme számára.
Azóta számos étteremben dolgozott az Egyesült Királyságban és külföldön egyaránt, ezek közül kiemelt helyen szerepel a Chez Panisse Berkeley, Californiában.

Első szakácskönyve, Food for All Seasons címmel, már kapható a Faber kiadó gondozásában. A recepteken keresztül megismerhetjük Oliver élettörténetét: a szezonális ételek iránt elkötelezett szakács és éttermes világlátását és legkedvesebb ételeit.

Oliver Rowe a legjobb őszi alapanyagokból állította össze első budapesti pop-up vacsorája alapanyagait, melyeket november 19-20-án az Apacuka étteremben.


MENÜ:
Füstölt szardella és labneh piritóson, csili, lilahagyma
Smoked anchovies & labneh on toast with, chilli, red onion

Kelbimbó levél, fűszeres dió, Stilton és szalonna

Vegetariánus opció: sült sütőtök
Brussels sprout leaf with spiced walnut, Stilton & bacon (optional, roast squash for vegetarians)

Körte és paszternák leves, turbolya, fekete olajbogyó és tejföl
Pear and parsnip soup with chervil, black olives and sour cream

Kacsamell, sült lilakáposzta, crème fraiche, tök, égetett narancs, szegfűszeg szirup
Duck breast, roast red cabbage with creme fraiche, pumpkin, burnt orange, clove syrup

Lágy polenta, sült csicsóka, sült fokhagymapüré, citrom, pirított tökmag
Soft polenta, roast jeruslalem artichokes, roast garlic puree, lemon, toasted pumpkin seeds (vegetáriánus opció)

Birsalma tart tatin, kakukkfű, dió, quieijo fresco friss sajt
Quince tart tatin, thyme, walnuts, queijo fresco


A vacsora ára 15 900.-Ft személyenként, mely ár az ásványvizet és a felszolgált alkoholos italokat is tartalmazza.
Ha a barátaiddal szeretnél ülni, kérlek küdjél egy email-t a globalistakonyha@gmail.com  -címre. 

Várunk mindenkit szeretettel:
Panna, Judit és a Leroy Bistro csapata

www.globalistakonyha.com 
www.facebook.com/aglobalista