Lépj be a múltba és ismerd meg a Festetics család történetét és étkezési szokásait egy elegáns vacsora keretében!
-Ínycsiklandozó fogások
-Különleges borsor
-Exkluzív előadás
A Festetics-örökség turisztikai projekt részeként megszületett egy régi magyar receptúrákat felelevenítő, a mai kornak megfelelő konyhai technológiákra épülő Festetics menüsor. A Festetics vacsora során felelevenednek a korabeli étkezési szokások, bemutatásra kerülnek a 19–20. században használt alapanyagok, és a 4 fogásos Festetics menü révén a vendégek úgy érezhetik magukat, mintha a Festeticsekhez érkeztek volna vendégségbe.
Vendégszakács: Ács István – Zenit Balaton Étterem
Előadó: Kériné Ódor Orsolya, könyvtárvezető – Festetics-kastély
FESTETICS MENÜ
Előétel: Libamájterrine, rétegzett almatorta, kalács
Borajánlat: Bujdosó Série No. 49 Brut
Leves: Festetics halleves
Borajánlat: Dobosi Balatonbor 2024
Főétel: Fogas rákpaprikás, vajas galuska
Borajánlat: Laposa Klastrom Rajnai Rizling 2021
Desszert: Festetics tortácska
Borajánlat: Pócz Sárgamuskotály kései szüret 2021