Lépj be a múltba és ismerd meg a Festetics család történetét és étkezési szokásait egy elegáns vacsora keretében!

-Ínycsiklandozó fogások

-Különleges borsor

-Exkluzív előadás


A Festetics-örökség turisztikai projekt részeként megszületett egy régi magyar receptúrákat felelevenítő, a mai kornak megfelelő konyhai technológiákra épülő Festetics menüsor. A Festetics vacsora során felelevenednek a korabeli étkezési szokások, bemutatásra kerülnek a 19–20. században használt alapanyagok, és a 4 fogásos Festetics menü révén a vendégek úgy érezhetik magukat, mintha a Festeticsekhez érkeztek volna vendégségbe.


Vendégszakács: Ács István – Zenit Balaton Étterem

Előadó: Kériné Ódor Orsolya, könyvtárvezető – Festetics-kastély


FESTETICS MENÜ 


Előétel: Libamájterrine, rétegzett almatorta, kalács 

Borajánlat: Bujdosó Série No. 49 Brut


Leves: Festetics halleves 

Borajánlat: Dobosi Balatonbor 2024


Főétel: Fogas rákpaprikás, vajas galuska 

Borajánlat: Laposa Klastrom Rajnai Rizling 2021


Desszert: Festetics tortácska

Borajánlat: Pócz Sárgamuskotály kései szüret 2021