"Egyszer egy indiai hercegnő az édesapjától kapott gyűrűvel felkeresett egy hindu bölcset. Azt kérte tőle, hogy véssen a gyűrűbe olyan bölcsességet, mely a szomorú napokban vigasztalja, a nehéz helyzetekben bátorítja, a boldog időszakokban pedig óvatosságra inti. A bölcs pár nap múlva visszaadta a gyűrűt. Egyetlen szót vésett bele: ELMÚLIK."

Sokan ismerik ezt a történetet, amely rengeteg tanulsággal szolgál, mégis, mintha egyre inkább az ellenkező irányba haladna a világ – képtelenek vagyunk együtt élni az elmúlás gondolatával, pedig az egy nagyon fontos része az életnek. Elmúlik a fiatalság, a szerelem, elmúlunk mi is – miközben az időnk jelentős részét az elmúlástó való félelemben töltjük. Ahelyett, hogy élnénk.

Miért akarja mindenki visszaforgatni az idő kerekét? Miért olyan nehéz szembenézni a múlandósággal? Mit tegyünk, ha veszteség ért minket, és hogyan lehetséges azok után még teljesebb életet élni? Hogyan lehet szépen öregedni, szépen válni és szépen elmenni?

Kérdések, amelyekkel előbb-utóbb mindenki kénytelen szembesülni. A Pszichoforyou novemberi rendezvényén ezeket a kérdéseket járjuk majd körbe meghívott vendégeinkkel.

Vendégünk: Für Anikó, színész

Szakértő: Singer Magdolna, író, mentálhigiénés szakember