Mindig is érdekelt, hogy hogyan készül a névadónk, a pörc? Vagy épp hogy hogyan kell ropogósra sütni a tepertőt, és hogyan töltik a kolbászt és a hurkát? Ismerd meg első kézből egy hentescsalád bemutatásában a sertés feldolgozásának egész folyamatát.

A közös munkát disznótoros lakomával koronázzuk meg.

A program menete:

  • Rövid előadás a húsipar, húsfeldolgozás alakulásáról, saját, füstölt húsáruink bemutatása, elkészítési módjának ismertetése.
  • A workshop megkezdése, koccintás pálinkával. Az esemény közben csipegetésre elérhetők a Pörc portékáit bemutató hidegtálak.
  • A sertés szétbontása, részek ismertetése, praktikák megbeszélése.
  • A töpörtyű kisütése, majd ennek zsírjában a pörc kisütése.
  • A hurka és a kolbász bekeverése, ízesítése és töltése.
  • Disznótoros lakoma (disznótoros pecsenye, hurka és kolbász).

Az ár tartalmazza a workshop idejére az élelmiszerbiztonsági előírásoknak megfelelő felszerelést, welcome pálinkát, hidegtálat, korlátlan tisztított vízfogyasztást, valamint szörpfogyasztást, az edukatív jellegű bemutatót és a disznótoros lakomát.

/FONTOS INFORMÁCIÓ: A disznóvágás workshop szúrás nélkül valósul meg, a hangsúly a feldolgozáson van./

______________________________________________________

TASTE BALATON fesztivál 2025. március 7-16.

• 10 nap, 24 fő helyszín és izgalmas kiegészítő helyszínek, és közel 100 izgalmas program a Balaton körül!

• Mozdulj ki, hogy kimozdítsunk: járd körbe a Balaton legjobb helyeit, ismerd meg személyesen is a séfeket, próbálj ki új ételeket, vegyél részt workshopokon, zenés vacsorákon, pop-up kóstolókon!

• Ez a program a TASTE BALATON fesztivál része, ha kíváncsi vagy a többi eseményre, böngéssz honlapunkon ››› 

www.tastebalaton.hu

 vagy a TIXA felületén ››› 

https://www.tixa.hu/taste-balaton-2025

______________________________________________________

A rendezvényen kép-, hang- és videófelvételek készülnek a Polgári Törvénykönyv által meghatározott nyilvános közéleti szereplésre és tömegfelvételre vonatkozó szabályok szerint. A felvételek célja a TASTE BALATON eseményeinek megörökítése és népszerűsítése. Az elkészült anyagok a www.tastebalaton.hu oldalon, közösségi médiában, médiamegjelenésekben, valamint YouTube csatornán kerülnek publikálásra. Amennyiben nem szeretne szerepelni a felvételeken, kérjük, jelezze ezt a helyszínen, vagy éljen panasszal a tastebalaton@gmail.com címen. Részletes adatkezelési tájékoztató elérhető a www.tastebalaton.hu oldalon.

______________________________________________________

Érvényes foglalás lemondása esetén a már befizetett előleget nem áll módunkban visszaadni.