Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde - A Vadász Esélye Társulat előadásában

Ültetés:

Érkezési sorrendben 

Jegyárak: 

támogatói jegy - 4500 Ft
felnőtt jegy - 3000 Ft
diák / nyugdíjas jegy - 2500 Ft

Stáb:

Dramaturg: Bódi Zsófia

Rendező: Bélai Marcel

Játsszák: 

András Gedeon
Lukács András m.v.
Mesés Gáspár m.v.
Pelsőczy Luca
Sebestyén Erika
Szekeres Blanka
Zádor Fanni

A TÁRSULATRÓL RÖVIDEN:

A Vadász Esélye 2019-ben alakult budapesti színházi alkotóközösség, melyet három Marosvásárhelyen végzett alkotó, Bélai Marcel, Gaál Attila Csaba és Kozma Gábor Viktor vezet. A társulat identitását egy erős autoritással rendelkező személy helyett, a folyamatos kutatás közös igénye formálja. A társulat neve Pilinszky János utolsó interjújából származik. Az alkotók munkájuk központi részének tekintik a költő által említett egyszerre aktív és passzív koncentrációt, a folyton elmúló pillanat lényegi megragadását. A társulat kohéziós erejét és az alkotók egyéni fejlődését a társulat rendszeres színésztréning-módszerekkel tartja fenn. A társulat a színházi előadások létrehozása mellett a színházpedagógiai és alkalmazott színházi tevékenységek szervezését és vezetését is fontos feladatának tekinti. Az Őze Lajos Művészeti Iskolában 2020-tól tartanak rendszeres foglalkozásokat.

AZ ELŐADÁSRÓL:

(Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde)

Ebben a városban mindenki alszik. Nők és férfiak kóvályognak félig nyitott szemmel, szebbről, jobbról álmodnak, valamiről, ami kiszakít a hétköznapokból, ami más, ami kigyújtja a szemekben a lángot – ami felébreszt. Csongor sehogy sem találja, mi lehetne az. Tünde viszont tudja. Eldöntötte.

Így indul egymás felé Csongor és Tünde az éjszakában. Mennek a fény után, a fények után, csakúgy, mint körülöttük mindenki; legyen szó egy megkeseredett öregasszonyról, helyét a nagyvárosban nem találó fiatalról, az éjszakát kocsmáról kocsmára járó emberről. Fiatalság, szerelem, barátság után vágyakoznak – mert már maga a vágy is képes arra, hogy elviselhetőbbé tegye az elviselhetetlent: a magányt. Mert felráz, célt ad, és így hitet a célban.

Ha Csongor, Tünde, a bajtársaik és az éjszaka véglényei célt érnek, élhetnek boldogan. A magány megszűnik. Legyőzték. Megkapták, amire vágytak. A kérdés csak az, hogy meddig? És erre vágytak egyáltalán? De mi az az új fény ott a távolban? Éjfél van. Az éj rideg és szomorú. Menjünk gyorsan, álmodjuk vissza az álmaink. Amíg még nem kel a nap.

Előadás hossza: 90 perc szünet nélkül