November harmadik csütörtöke a (francia) borok kedvelőinek fontos dátum. Ekkor jelenik meg a francia újbor, a Beaujolais Nouveau (ejtsd: bozsolé nuvó). Évente körülbelül 50 millió liter Beaujolais-t adnak el. A világ minden pontján ezen a napon bonthatják csak meg, ekkor derül ki, milyen évjárat volt.

Az alkalmat egy francia vonalú pékség-bisztrónak is ünnepelnie kell, így az Emmarozs vacsoraesttel jelentkezik a gyönyörű új helyszínünkön, az újszegedi Emmarozs Grandban.

Köszöntőt mond Szénási Enikő Lilla, az Emmarozs tulajdonosa.

Szerviz vezető: Demeter Richárd

A borokat bemutatja, a Csiszer László sommelier

A fogásokat séfeink állították össze és készítik el.

Menü:

Francia parasztkenyér, füstölt kacsamell sonka

– Lelovits Rosé Cuvée 2024

Csirkemáj parfait mini francia vajas croissant-al

– Bujdosó Libás Cabernet Franc 2024

Pot-au-feu

– Bujdosó Csomó Sauvignon Blanc 2024

Paradicsomvizes, erdei bogyós sorbet, comte sajttal

– Vylyan Bogyólé 2024

Boeuf Bourguignon

– Beaujolais Nouveau 2024

Desszert:

Marcipános Frangipane

–- tonkás füstölt szilva mousse, ropogós croissant tészta, érlelt fűszeres szilva

A borokat az EzerJó Borszaküzlettel válogattuk, a Beaujolais Nouveau-t a Bortársaságnak köszönhetjük.

Kezdés: 19.00, érkezés 18.40-től

Jegyárak: 24.900 Ft, Alliance Française tagoknak 19.900 Ft

Jegyek korlátozott számban online a www.tixa.hu/emmarozs címen, valamint személyesen mindhárom üzletünkben vásárolhatóak, 2024.11.07-től.