November harmadik csütörtöke a (francia) borok kedvelőinek fontos dátum. Ekkor jelenik meg a francia újbor, a Beaujolais Nouveau (ejtsd: bozsolé nuvó). Évente körülbelül 50 millió liter Beaujolais-t adnak el. A világ minden pontján ezen a napon bonthatják csak meg, ekkor derül ki, milyen évjárat volt.
Az alkalmat egy francia vonalú pékség-bisztrónak is ünnepelnie kell, így az Emmarozs vacsoraesttel jelentkezik a gyönyörű új helyszínünkön, az újszegedi Emmarozs Grandban.
Köszöntőt mond Szénási Enikő Lilla, az Emmarozs tulajdonosa.
Szerviz vezető: Demeter Richárd
A borokat bemutatja, a Csiszer László sommelier
A fogásokat séfeink állították össze és készítik el.
Menü:
Francia parasztkenyér, füstölt kacsamell sonka
– Lelovits Rosé Cuvée 2024
Csirkemáj parfait mini francia vajas croissant-al
– Bujdosó Libás Cabernet Franc 2024
Pot-au-feu
– Bujdosó Csomó Sauvignon Blanc 2024
Paradicsomvizes, erdei bogyós sorbet, comte sajttal
– Vylyan Bogyólé 2024
Boeuf Bourguignon
– Beaujolais Nouveau 2024
Desszert:
Marcipános Frangipane
–- tonkás füstölt szilva mousse, ropogós croissant tészta, érlelt fűszeres szilva
A borokat az EzerJó Borszaküzlettel válogattuk, a Beaujolais Nouveau-t a Bortársaságnak köszönhetjük.
Kezdés: 19.00, érkezés 18.40-től
Jegyárak: 24.900 Ft, Alliance Française tagoknak 19.900 Ft
Jegyek korlátozott számban online a www.tixa.hu/emmarozs címen, valamint személyesen mindhárom üzletünkben vásárolhatóak, 2024.11.07-től.