Az Art is Business évek óta jelentet meg országspecifikus lapszámokat, amelyekből az olvasó megismerheti, miként gondolkodnak más nemzetek a művészeti és az üzleti élet kapcsolatairól.


2025 őszén a több évezredes múltra visszatekintő, gazdag történelmi és kulturális hagyományú ország kerül a fókuszba, ahol az egy négyzetméterre eső művészeti történetekből több kötetet is megtölthetnénk. Az Art is Business arra törekedett, hogy izgalmas összeállításon keresztül, a legkülönfélébb aspektusokból mutassa be Olaszország turisztikai, művészeti és kulturális finanszírozását, a vállalati és a művészeti piac gondolkodóit.

Az eseményen a vendégek több, a magazinban szereplő személlyel is megismerkedhetnek. Az est fényét emeli Julien Klopfenstein kortárs táncművész, koreográfus előadása, aki kifejezetten erre az alkalomra alkotott – olasz művészek közreműködésével – rövid darabot a legszebb olasz operaáriákra. Az Apollo Galéria különleges tárlata is segít a teljes művészeti kapcsolódásban.


Az eseményen köszöntőt mond Giovanna Chiappini Carpena, az Olasz Kereskedelmi Ügynökség igazgatója.

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői:

Andreides Katalain, az Andreides Law alapító igazgatója

Balogh Edina, nemzetközi művészeti menedzser

Holman Ágoston, a Loricatus tulajdonosa

Szinai Ádám, a CIB Bank marketingkommunikációs és PR-vezetője

Moderátor: Bérczi Linda, a The Space Contemporary Art Gallery tulajdonosa


Időpont: 2025. szeptember 10., szerda 18:00 (vége: 20:30)

Helyszín: Apollo Galéria (Corvin Palace, Blaha Lujza tér 1. – Bejárat a Stáhly utca felől)


Partnerünk: Italicus és Gourmet Selection


Az esemény angol nyelven zajlik.


A részvétel jegyvásárláshoz kötött – amelyre a helyszínen is lehetőség van –, ára: 3900 Ft+kezelési költség.

Ismerd meg a partnereinket!

Italicus

Az Italicus Rosolio di Bergamotto egy különleges utazásra hív, Északtól egészen Dél-Olaszországig. Bergamott narancs Calabriából, cedro citrom Szicíliából, római kamilla Toscanából, levendula, tárnics, sárga rózsa és citromfű Piemontból. Minden cseppje magában hordozza e csodálatos ország ízeit, művészetét és kreativitását – folyékony formába zárva az olasz életérzést. Az Italicus újraéleszti a csaknem feledésbe merült Rosolio kategóriát – azt a 18. századi italkülönlegességet, amelyet akkoriban csak „a királyok italának” neveztek.