Vigyázz, kész, macaron! - Macaron készítő workshop a BeSweet Csokoládémanufaktúrában

A macaron Itáliából indult el hódító útjára, nevezetesen Velence városából. Körülbelül 6-700 évvel ezelőtt kezdték el készíteni ezeket a habcsókra emlékeztető korong alakú süteményeket. Akkoriban még maccarone néven volt ismert és minden olyan apró cukrászterméket, ami tojásfehérjéből és őrölt mandulából készült, felölelt. Mégis Franciaországban talált a legszívélyesebb fogadtatásra, mivel mai formáját egy francia mester, Pierre Desfontaines készítette el először az 1830-as években, azóta ezek a színpompás sütik szinte védjegyeivé váltak az országnak.

A macaron elkészítése nagy gyakorlatot és figyelmet igényel. Házigazdánk családias hangulatú műhelyünkben mutatja meg neked a legapróbb fortélyokat a házi készítésű nyalánkságokhoz, melyeket minőségi alapanyagokból készítünk el együtt. Különösen nagy gondot fordítunk a gyakorlati oktatásra, így garantáljuk, hogy minden információt elsajátíthatsz, ami ahhoz kell, hogy otthon is elkészítsd a finomságokat.

 

Időpont: 2020. október 3. (szombat) 10.00-13.00

Helyszín: BeSweet Csokoládémanufaktúra, Szekszárd, Bor utca 26.

A workshop vezetője: Sárközi Péter, mesterszakács

Részvételi díj: 10.500 Ft/fő

A részvétel előzetes jegyvásárláshoz kötött. A csoport maximális létszáma 15 fő.

A részvételi díj tartalmazza:

-          a macaronok elkészítéshez szükséges eszközöket, alapanyagokat, szaktudást;

-          házias harapnivalókat, frissítőket;

-          kötényt a workshop idejére, hogy ne piszkold össze a ruhádat;

-          a macaronok receptúráját, hogy otthon is elkészíthesd a finomságokat;

-          dobozt, amiben az általad elkészített macaronokat hazaviheted.

További információ: https://www.facebook.com/besweetcsoki