Topor Tünde, az Artmagazin főszerkesztője és Winkler Nóra művészeti szakember tárlatvezetése a Kezdetben volt a kert II. kiállításon.
Csatlakozz hozzánk a 250 éves ELTE Füvészkertjébe május 22-én, is ismerjük meg együtt Bolla Szilvia * Fuzzy Earth * Kis Róka Csaba * Kiss Tibor * Oláh Orsolya *Stark Attila * Süveges Rita * Tóth Márton Emil * Ulbert Ádám munkáit a növények rezervátumába.
A túlépített, nyüzsgő városi környezetben, erre a zöld oázisra nagyobb szükségünk van, mint ahogy azt korábban gondolhattuk.
Erre a feszültségre reagálva képzőművészek egy csoportja második alkalommal "beköltöztek" a Füvészkertbe, és kritikai szempontból vizsgálják munkáikon keresztül, hogy az ökoszisztémánk fenntartható e. A botanikus kert, mely egy élő múzeum békés és nyugodt környezetként lehetőséget kínál, hogy különféle művészeti beavatkozásokkal újra rácsodálkozzunk, hogy milyen csodálatosan sokszínű, és izgalmas flóra vesz minket körül. A kanonizált kiállítói terekből kilépve pedig lehetőségünk nyílik egyszerre feltöltődni, tanulni és elveszni a természetben. A kiállítás célja, hogy segítse az egyensúly megtalálását, megtartását.

Jegy ára: 
4800 Ft/fő, mely tartalmazza a Füvészkerti belépőjegyet is. Az online jegyet nem szükséges kinyomtatni, elég a telefonon bemutatni a Füvészkert portáján.
A séta a portától indul és kb 1-1,5 órát tart.