A könyv, mely 1100 év magyar konyhakultúrájának tudományos összefoglalója. Sokkal inkább egy játék: logikai is, stratégiai is, útvesztős is. Utazás térben és időben, ami magában hordozza az eltévedés lehetőségét, de a türelemmel viselt megpróbáltatásokért a jutalom sem marad el: új  ízeknek, régmúlt korok illatainak felfedezése és megosztása azokkal, akik örömmel ülnek le majd az asztalunk köré.

Gasztronómiai utazás egy különleges vacsoraesten, ahol Ruprecht László személyesen mesél a könyv elkészítésének hátteréről, valamint arról hogyan hozhatunk létre innovatív fogásokat a múltból inspirálódva.

Vendég: Ruprecht László, a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület elnöke


1100 ÉV ÍZEI MENÜSOR

Előétel: Vaddisznómáj pástétom 

Borajánlat: Dobosi Bio Juhfark 2023


Választható főételek:

Főétel 1. 

Lassan sült mangalica tarja körtével és spárgával, fehérbormártásban

Borajánlat: Skrabski Furmint 2022

Főétel 2.

Grízes tészta, baracklekvár, házi habcsók

Borajánlat: Bujdosó Tramontana 2023


Desszert:

Omlós tésztakosár főzött vaníliakrémmel, rizskásával és bogyós gyümölcsökkel 

Borajánlat: Laposa Zeus 2022