A könyv, mely 1100 év magyar konyhakultúrájának tudományos összefoglalója. Sokkal inkább egy játék: logikai is, stratégiai is, útvesztős is. Utazás térben és időben, ami magában hordozza az eltévedés lehetőségét, de a türelemmel viselt megpróbáltatásokért a jutalom sem marad el: új ízeknek, régmúlt korok illatainak felfedezése és megosztása azokkal, akik örömmel ülnek le majd az asztalunk köré.
Gasztronómiai utazás egy különleges vacsoraesten, ahol Ruprecht László személyesen mesél a könyv elkészítésének hátteréről, valamint arról hogyan hozhatunk létre innovatív fogásokat a múltból inspirálódva.
Vendég: Ruprecht László, a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület elnöke
1100 ÉV ÍZEI MENÜSOR
Előétel: Vaddisznómáj pástétom
Borajánlat: Dobosi Bio Juhfark 2023
Választható főételek:
Főétel 1.
Lassan sült mangalica tarja körtével és spárgával, fehérbormártásban
Borajánlat: Skrabski Furmint 2022
Főétel 2.
Grízes tészta, baracklekvár, házi habcsók
Borajánlat: Bujdosó Tramontana 2023
Desszert:
Omlós tésztakosár főzött vaníliakrémmel, rizskásával és bogyós gyümölcsökkel
Borajánlat: Laposa Zeus 2022